Τα 15 νέα κρούσματα της Βοιωτίας-Που εντοπίζονται

Που εντοπίζονται τα τελευταία περιστατικά covid-19…

Στα 15 κρούσματα της Βοιωτίας, έχουμε ένα ακόμη νήπιο, που είναι από το Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου το οποίο κλείνει μέχρι 25/2. 

Στο Δήμο Θηβαίων να σημειώσουμε ότι είναι ακόμη πέντε περιστατικά. Έξι (6) νέα κρούσματα εντοπίζονται και στο Δήμο Τανάγρας, ενώ άλλα δύο (2) στη Λιβαδειά.

Στην υπόλοιπη Στερεά

Σε Λαμία, Λοκρίδα και Μακρακώμη, «χρεώνονται» τα τελευταία εφτά (7) κρούσματα κορωνοϊού στη Φθιώτιδα.

Το ανησυχητικό είναι ότι από τα εφτά, τα τρία αντιστοιχούν σε μαθητές ένα για κάθε περιοχή! Γενικότερα οι τελευταίες λίστες σε όλη τη χώρα περιλαμβάνουν πολλούς μαθητές από νήπια μέχρι έφηβους, δείγμα ότι μπορούν να νοσήσουν όλοι.

Αυτό που ισχύει πάντως για τη Φθιώτιδα, είναι ότι κλείνει μία ακόμη τάξη σε Δημοτικό. Πρόκειται για τη Στ’ 1 Τάξη του Δημοτικού Μακρακώμης μετά από κρούσμα σε 11χρονο μαθητή.

Ένας ακόμη μαθητής Δημοτικού φαίνεται να νοσεί στο Δήμο Λοκρών, όμως ως επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος δεν πήγαινε σχολείο εδώ και μέρες και τώρα που θετικοποιήθηκε δεν εμπνέει ανησυχία για τη λειτουργία του σχολείου του.

Στη λίστα χρεώνεται μία ακόμη 14χρονη με κατοικία τη Λαμία, ωστόσο από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει κάποιο άλλο κρούσμα που να αφορά μαθήτρια ώστε να έχουμε και κάποια αναστολή  λειτουργίας τάξης. Στη Λαμία πάντως έχουμε και ένα ακόμη κρούσμα που αποτελεί επαφή από τα θετικά περιστατικά του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Να θυμίσουμε βέβαια ότι οι μαθητές τόσο του 4ου όσο και του 9ου Δημοτικού επιστρέφουν – καιρού επιτρέποντος – τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις αίθουσες.  

Σημειώνουμε τέλος ότι τα άλλα τρία κρούσματα έχουν ανιχνευθεί σε οικογένεια στο Δήμο Λοκρών.

Στην Ευρυτανία έχουμε το 5χρονο κοριτσάκι που νόσησε από κορωνοϊό. Το 1ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου, έκλεισε από 12/2 μέχρι και 25/2.

Το 15ο κρούσμα που χρεώθηκε στη Βοιωτία και αντιστοιχεί σε 42χρονο αλλοδαπό, είναι από το Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων που φυσικά ανήκει στην Εύβοια. Ο ίδιος Δήμος έχει άλλα τρία (3) περιστατικά σε γυναίκες 27, 29 και 59 ετών. Από κει και πέρα ο Δήμος Ερέτριας έχει οκτώ (8), ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, δύο (2), η Κάρυστος επίσης δύο (2) και από ένα (1) οι Δήμοι Κύμης – Αλιβερίου και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Τα υπόλοιπα 39 είναι από το Δήμο Χαλκιδέων, όπου έχουμε και δύο μαθητές Λυκείου που έτσι και αλλιώς βρίσκονται σε τηλεκπαίδευση.lamiareport

Σχετικά